Sprievodca primery


Primery

Predlžovanie rias sa stalo populárnym trendom v kráse a make-upu a mnoho žien si želá dosiahnuť plné a krásne riasy. Jedným z základných krokov v procese predlžovania rias je používanie primeru. V tomto článku sa zameriame na to, čo je primer, na čo slúži, ako ho správne používať, kedy je vhodné ho nepoužívať a nakoniec sa pozrieme na rôzne varianty primerov dostupných v Smart Lashes.

 
Čo je to primer?

Primer je nevyhnutnou súčasťou výbavy každej špecialistky na riasy. Ide o priehľadnú alebo bielu bázu, ktorá je určená k dokonalému odmasteniu a očisteniu prirodzených rias pred samotným predĺžením. Hlavnou úlohou primeru je zvýšenie adhézie lepidla.

Primer obvykle obsahuje niekoľko kľúčových zložiek, ktorých úlohou je zabezpečiť optimálne pripravenie rias pre aplikáciu. Medzi bežné zložky patria:

  • PVP (Polyvinylpyrrolidon): Táto látka vytvára na riasach tenký film, ktorý pomáha lepidlu lepšie prilnúť a zároveň chráni riasy pred vonkajšími vplyvmi.
  • Poly(akrylát): Zvyšuje viskozitu primeru, čo uľahčuje jeho aplikáciu a zlepšuje prilnavosť lepidla.
  • Ethylhexylglycerin: Táto zložka pôsobí ako hydratačný prostriedok a zároveň ako konzervačná látka, čím pomáha udržať produkt čerstvý a bez mikroorganizmov.
  • 2-fenoxyethanol (Phenoxyethanol): Konzervant, ktorý bráni rastu baktérií a plesní.

Niektoré druhy primerov môžu obsahovať alkoholové zložky, ktoré majú tendenciu riasy vysúšať. Aj keď sú v kozmetických prípravkoch používané v regulovaných a bezpečných koncentráciách, je dobré byť si vedomý ich prítomnosti. Phenoxyethanol môže v niektorých prípadoch spôsobovať vysúšací efekt, a preto je dôležité sledovať jeho koncentráciu.



 


Ako správne používať primer?

Prvým krokom je dôkladné očistenie rias a okolia očí od make-upu a mastnoty. Na tento účel môžete použiť špeciálnu čistiacu penu na predĺžené riasy. Veľkým pomocníkom na čistenie medzi riasami je jemný kartáč so syntetickými štetinami.
Potom naneste malé množstvo prípravku na čisté a suché riasy. Primer nechajte krátko pôsobiť a potom prejdite k aplikácii umelých rias. Pamätajte si, že nadmerné množstvo primeru môže riasy zbytočne zaťažovať a ovplyvniť kvalitu celkového výsledku. Tenká vrstva postačuje na dosiahnutie požadovaného efektu.

Hodnotenie stavu prirodzených rias

Všeobecne by sa primer na riasy nemal aplikovať klientkám, ktoré majú extrémne suché alebo poškodené riasy. Toto môže byť spôsobené rôznymi faktormi, ako napríklad agresívne odličovanie očí, nevhodná kozmetika alebo zdravotný stav, ktorý vedie k oslabeniu a suchosti rias, ako sú napríklad niektoré kožné ochorenia alebo hormonálna nerovnováha.

U takýchto klientov by aplikácia primeru mohla zhoršiť ich stav, keďže primer obvykle obsahuje látky, ktoré riasy dehydratujú a odmašťujú, aby sa zlepšila adhézia lepidla. Ak sú riasy už vopred suché a krehké, primer by ich mohol ďalej oslabiť a spôsobiť ich lámanie alebo predčasné vypadávanie. V takom prípade zvážte, či je aplikácia umelých rias vôbec vhodná.

Pri alergickej reakcii: Ak máte citlivú pokožku alebo ste alergickí na niektoré zložky, je lepšie primer vynechať.

Pri infekcii očí: V prípade infekcie očí je vhodné sa vyvarovať používania primeru, aby ste zabránili ďalšiemu podráždeniu.


Primery Smart Lashes

S produktmi dostupnými na e-shope Smart Lashes môžete experimentovať a nájsť ten najlepší produkt pre váš individuálny štýl a potreby. Nezabudnite vždy dodržiavať správny postup a vyberať produkty podľa typu rias.